Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi odron smeća na Jakuševcu. Ozlijeđene dvije osobe


Na zagrebačkom Jakuševcu jutros je došlo do odrona smeća, a ozlijeđene su dvije osobe. Kako je rečeno Indexu iz policije, do odrona je došlo prije sedam sati. Još uvijek nije poznato o kolikom je odronu riječ ni u kakvom su stanju ozlijeđene osobe.

"Jutros, 4. prosinca oko 6:40 sati u Zagrebu, na deponiju Jakuševec, došlo je do odrona smeća kojom prilikom su dvije osobe ozlijeđene. Od 7:55 sati zatvorena je Sajmišna cesta od Mičevca do Jakuševca u smjeru zapada. Osigurano je mjesto događanja", javlja policija.

Ovo je, podsjetimo, drugi odron smeća na Jakuševcu u manje od mjesec dana. Odron na odlagalištu otpada Jakuševec dogodio se 11. studenoga, a prema informacijama Grada Zagreba, nije predstavljao opasnost za građane jer u razdoblju od tada do 15. studenoga nisu zabilježene povećane količine opasnih plinova.

Tomašević je krajem studenog najavio da će se dio odlagališta otpada Jakuševec, koji se početkom studenoga urušio, sanirati do kraja godine, a poručio je i kako s nadležnima rade da do takvih događaja više ne dođe. "Planiramo sanaciju izvršiti do kraja godine, radimo s nadležnim institucijama da utvrdimo što se dogodilo, da se to više ne ponovi i da se sanira do kraja godine", rekao je Tomašević na konferenciji za medije.

Zasad nije poznato radi li se o odronu povezanim s ovim ranijim.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook