Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi slučaj enterovirusa u bjelovarskoj bolnici. Beba hitno prebačena u Zagreb

Jedna beba i dalje u teškom stanju


fotografija je ilustracija 

U bjelovarskoj Općoj bolnici ”Dr. Anđelo Višić” jučer  je zabilježen novi slučaj novorođenčadi koje je oboljelo od opakog enterovirusa, potvrđeno je to danas Regionalnom portalu Bjelovar.live.

-Nažalost, u subotu je otkriven još jedan slučaj zaraze enterovirusom. Beba koja je zaražena hitno je prebačena u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević’-potvrdio nam je Vedran Trupac, ravnatelj Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Novooboljela beba bila je otpuštena kući zdrava. No, kako je ondje razvila simptome i tegobe vraćena je u bjelovarsku bolnicu. Utvrđena je zaraza enterovirusom te je beba hitno prevezena u Zagreb – dodao je Trupac.

Jedna beba i dalje u teškom stanju

Podsjetimo, u četvrtak je javnost saznala kako je na Odjelu pedijatrije i rodilišta sedam beba zaraženo enterovirusom.

Četiri bebe ostavljene su na liječenju u bjelovarskoj bolnici, dok su tri bebe u lošem zdravstvenom žurno prebačene u Zagreb, a jučer (subota) ondje je prevezena i četvrta zaražena beba. 

Nažalost, jedna od njih se od četvrtka nalazi u vrlo teškom stanju jer se radi o upali srčanog mišića (miokarditis).

– To je po život opasno stanje – kazao je ranije pedijatrijski infektolog Goran Tešović iz klinike ”Dr. Fran Mihaljević” koji cijelo vrijeme dežura i prati stanje novorođenčeta.

Poduzete su sve potrebne mjere

Prema posljednjim informacijama koje su Regionalnom portalu Bjelovar.live potvrđene danas oko 14.30 sati, stanje četiriju beba koje se danas nalaze u Zagrebu, uključujući i bebicu s upalom srčanog mišića, za sada je nepromijenjeno.

Na Odjel pedijatrije i rodilišta i dalje su zabranjeni su posjeti. Svi zdravstveni djelatnici moraju nositi maske, pojačana je higijena i dezinficirani su svi prostori.

Naravno u sve je uključena epidemiološka služba iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook