Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi 'vodeni grad' u Termama Tuhelj

U Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama, unatoč gotovo svakodnevnoj kiši, obavlja se posljednji danonoćni "glanc" kako b


U Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama, unatoč gotovo svakodnevnoj kiši, obavlja se posljednji danonoćni "glanc" kako bi se idućeg vikenda za posjetitelje otvorilo novo vanjsko kupalište s četirima bazenima najvećim bazenom s valovima na području Hrvatske i Slovenije, rekreacijskim bazenom s toboganom s pet traka te s ležećim i sjedećim hidromasažama kao i dva dječja bazena sa "sporom rijekom".

Uz mali "vodeni grad" s četiri tobogana, u dječjim bazenima bit će postavljene i razne vodene igračke iz čijih će vodenih topova prštiti voda. "Spora rijeka" dužine 250 metara prolazit će kroz vodeni "koktel bar" gdje će se posjetitelji uz uživanje u termalnoj vodi moći i osvježiti.

Kako nam je rekla direktorica Termi Tuhelj, Ivana Kolar, cijeli će prostor novog vanjskog kupališta imati oko tri tisuće četvornih metara vodenih površina te oko njega i oko pet tisuća četvornih metara plaže. Cijela je investicija vrijedna oko tri milijuna eura.

Inače slovenski vlasnik Termi Tuhalj, Terme Olimia iz Podčetrtka, obavezao se da će u tri godine u bivši "Mihanović" koji je kupljen u stečaju, uložiti oko 9,5 milijuna eura, a dosad je već uloženo oko četiri. Ostatak bi se trebao investirati već do Nove godine. Početkom kolovoza započet će rekonstrukcija unutrašnjih bazena s gradnjom modernog wellness centra s vodenim masažama i jacuzzijima.

Uz preuređenje sadašnja tri unutarnja bazena, natkrit će se i nekadašnji najveći vanjski bazen koji će tijekom zime biti natkriven, a ljeti će se moći otvoriti.

Kako nam je rekla direktorica Ivana Kolar, cijena ulaznice za posjetitelje bazena bit će za odrasle 45 kuna tijekom tjedna i 55 subotom i nedjeljom, dok će djeca do 15 godina plaćati 35, odnosno 40 kuna.

Nešto jeftinije moći će se nabaviti i dnevne obiteljske ulaznice, a bit će i raznih pogodnijih cjelodnevnih paketa koji će uključivati i ugostiteljske usluge.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook