Prethodni članak
Sljedeći članak

Novih 16.000 eura za zagorske poljoprivrednike

 Župan Kolar potpisao je tri odluke o dodjeli bespovratnih sredstava


U srijedu, 2. listopada, župan Kolar potpisao je 15.993,2 eura vrijedne odluke o dodjeli bespovratnih potpora zagorskim poljoprivrednicama i poljoprivrednicima.

Ovim su odlukama dodijeljena sredstva u iznosu od 1.046,04 eura za sudjelovanje u sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje na području Krapinsko-zagorske županije, sredstva u iznosu od 7.072,16 eura za razvoj poljoprivredne proizvodnje i promociju poljoprivrednih proizvoda na području Županije te sredstva u iznosu od 7.875 eura za potporu za pripremu projektne dokumentacije.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako dodijeljena sredstva imaju višestruku namjenu s konačnim ciljem osiguranja dugoročne održivosti i konkurentnosti poljoprivrede kao temelja našeg ruralnog razvoja. “Kroz potporu za pripremu projektne dokumentacije osiguravamo našim poljoprivrednicima pristup stručnim analizama i dokumentaciji koja je neophodna za realizaciju novih projekata. Također, poseban naglasak stavljamo na ekološku proizvodnju koja postaje sve važnija na lokalnoj, ali i globalnoj razini jer ulaganjem stvaramo temelje za održivi razvoj koji nije samo ekonomski isplativ, već i društveno odgovoran. Ova sredstva predstavljaju samo jedan od koraka u našem trajnom naporu da unaprijedimo sektor poljoprivrede i poboljšamo uvjete za naše vrijedne poljoprivrednike“, poručio je župan Kolar i dodao kako će kombinacija inovacija, stručne podrške i održivih praksi učiniti poljoprivredni sektor otpornijim na buduće izazove.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook