Prethodni članak
Sljedeći članak

"Noxin i agenti" završili snimanje novog albuma

Zagorska rock skupina Noxin završila je snimanje posljednje pjesme za svoj album prvijenac. Snimljeni materijal ovih dan


Zagorska rock skupina Noxin završila je snimanje posljednje pjesme za svoj album prvijenac. Snimljeni materijal ovih dana putuje na mastering u Češku, a svjetlo bi dana trebao ugledati u rujnu u izdanju Kondorcomma.


Iako nije bila planirana, i posljednja kompozicija ima gošću. To je talentirana Maja Posavec, pjevačica grupe Detour (bivši Yammat) i studentica Akademije dramskih umjetnosti. Pjesma tek treba dobiti svoj naslov, a Maja je u pjesmu ugradila svoj osebujan i prepoznatljiv stil. Kao i većina materijala za album i ova je pjesma snimana u studiju Kasandra u Tugonici, pod palicom ton majstora Davora Totovića.

Da ipak ne bi sve prošlo bez Zagorja u razgovoru s Majom otkrilo se kako njeno porijeklo vuče iz okolice Pregrade, iako je inače iz Đakova. Supervizor albuma je poznati glazbeni urednik i iskusni glazbeni mačak Željko Stipan. Veliki finale pojačan je i snimanjem spota za pjesmu Loše vijesti koja je najavni singl albuma.

Ovu kompoziciju uz band izvodi i potpisuje Ivanka Mazurkijević (Stampedo), a već je bila izrazito dobro prihvaćena od hrvatske javnosti i glazbenih kritičara. Spot je djelo Tomislava Povića, a sniman je na nekoliko lokacija u Zagrebu.

Pošto su Noxinovci na svom prvijencu surađivali s ukupno devet gostiju, instrumentalista i vokalista hrvatske glazbene scene, potpuno opravdan i simpatičan naslov album najvjerojatnije će biti Noxin i agenti .

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook