Prethodni članak
Sljedeći članak

O 130 korisnika brinut će 18 gerontodomaćica

Potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za fazu 3 programa Zaželi – program zapošljavanja žena


Udruga Kućna pomoć dana 25. listopada 2022. godine potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava) s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za program Zaželi-program zapošljavanja žena. Ukupna vrijednost projekta je 889.920,00 kuna, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt će se provoditi 8 mjeseci, dok će se aktivnosti potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama pružati 6 mjeseci, kako je propisano projektnom dokumentacijom.

I ova faza projekta se provodi u suradnji s obveznim partnerima, a to su Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Krapina i Centar za socijalnu skrb Zlatar Bistrica.

Projektom će se ponovno zaposliti 18 žena gerontodomaćica koje se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada, koje će brinuti za 130 krajnjih korisnika zbog povećane potrebe za ovakvim oblikom izvaninstitucionalne skrbi.

Trenutno je u tijeku natječaj za zapošljavanje žena na koji se zainteresirane kandidatkinje mogu javiti do 2.11.2022. godine. Također ovim putem obavještavamo da nam se slobodno jave zainteresirani krajnji korisnici projekta, a to su starije i nemoćne osobe kojima je potrebna pomoć u kući kako bi ih uključili u projekt.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook