Prethodni članak
Sljedeći članak

Obilježena 30. godišnjica Titove smrti

Nismo došli u Kumrovec da bismo od Tita napravili neku posebnu osobu, već zato što je u Drugome svjetskom ratu vodio voj


Nismo došli u Kumrovec da bismo od Tita napravili neku posebnu osobu, već zato što je u Drugome svjetskom ratu vodio vojsku i narodnooslobodilačku borbu do konačne pobjede nad fašizmom, čiju 65. obljetnicu obilježavamo ove godine. Bez obzira tko što mislio o njemu, Tito je dosad bio najveći sin naših naroda, što najbolje govori i činjenica da njegovo ime nose ulice u 17 država, ima spomenike na nekoliko svjetskih kontinenata, a na njegovu pogrebu bilo je 127 svjetskih državnika. Njegova je najveća vrijednost ta što nam je podario slobodu – rekla je u utorak u Kumrovcu predsjednica Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Vesna Čulinović – Konstantinović na obilježavanju 30. obljetnice smrti Josipa Broza.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz zvuk vatrogasne sirene danas je u 15.05 sati, u točno vrijeme Titove smrti, počela komemoracija za bivšeg jugoslavenskog maršala i kontroverznog državnika, na kojoj se okupilo nekoliko stotina Titovih štovatelja iz Hrvatske i Slovenije.Uz članove SABA-e i Saveza društava «Josip Broz Tito», vijence su položili i izaslanstvo SDP-a Hrvatske, Krapinsko-zagorske županije, općine Kumrovec te predstavnici nekoliko hrvatskih gradova.

Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook