Prethodni članak
Sljedeći članak

Obilježeno 55 godina djelovanja Vodoprivrede Zagorje

Dulje od pedeset godina sustavno se brine o vodotocima i kanalima u Hrvatskom zagorju. Početak je bio osnivanje Vodne za


Dulje od pedeset godina sustavno se brine o vodotocima i kanalima u Hrvatskom zagorju. Početak je bio osnivanje Vodne zajednice početkom 50-ih godina prošloga stoljeća, gradnja radionice u Kupljenovu i regulacije rijeke Krapine.

Poslije se nastavilo komasacijom zemljišta, kopanjem odvodnih kanala i uređivanjem vodotoka u niskome dijelu uz Krapinu i Sutlu te bujičnih voda i potoka. Danas taj posao nastavlja Vodoprivreda Zagorje. Na proslavi 55 godina Vodoprivrede Zagorje u Termama Tuhelj okupili su se bivši djelatnici i vodstvo tvrtke, poslovni prijatelji, predstavnici jedinica lokalne samouprave i ministarstava.

- U odnosu na dostignutu razinu organiziranosti i rezultata rada tvrtke i procjene mogućeg razvitka, ciljevi se čine jednostavnima dalji rad i napredak rekao je u prigodnom izlaganju direktor Božidar Hitrec. Planira se obnova pogona u Kupljenovu i gradnja prioritetnih objekata akumulacija, retencija i pregrada u gornjem dijelu sliva Krapine i Krapinice.

Vodoprivreda je ove godine iz državnoga proračuna dobila više od 920 milijuna kuna, rekao je pomoćnik državnoga tajnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Zdravko Krmek, a skup su pozdravili još direktor Hrvatskih voda Slavko Rajnović i županica Sonja Borovčak.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook