Prethodni članak
Sljedeći članak

Objekt na Hušnjakovom konačno iznajmljen

Pristigle su dvije ponude i sukladno prijedlogu Povjerenstva za davanje u zakup i prodaju poslovnog prostora, gradonačelnik je donio Zaključak o odabiru najpovoljnije ponude ponuditelja INTRA-TIKA j.d.o.o, iz Krapine


Nakon što se na dva natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora u Krapini, u prizemlju zgrade na lokaciji Hušnjakovo, nitko nije javio, u travnju je raspisan i treći natječaj, sa smanjenom cijenom zakupnine. Podsjetimo, radi se o prostoru u prizemlju starog muzeja evolucije gdje je bio caffe bar i restoran, na adresi Šetalište Vilibalda Sluge 1, ukupne površine 350,55 m2.

Kako je zbog neprostizanja ponuda na dva natječaja postalo jasno da je početna cijena, 31,32 kune +PDV po četvornom metru, određena temeljem procjene sudskog vještaka, očito bila previsoka, krapinsko Gradsko vijeće 30. ožujka donijelo je Odluku o smanjenju iznosa zakupnine. Prema odluci, zakupnina poslovnog prostora u vlasništvu grada Krapine umanjuje se za 50 posto utvrđene početne mjesečne cijene zakupnine prema procijeni ovlaštenog sudskog vještaka.

Tako je u natječaju bilo navedeno da je početni iznos zakupnine 15,39 kn/m2 (2,05 E/m2), odnosno 5.394, 96 kuna mjesečno, u što nije uključen PDV te se režijski troškovi plaćaju razmjerno površini koja se koristi. Tvrtka INTRA –TIKA j.d.o.o. ponudila je nešto višu cijenu od početne i njezina je ponuda odabrana. Grad Krapina i odabrani zakupnik 21. lipnja sklopili su ugovor o zakupu poslovnog prostora kojim su regulirana međusobna prava i obveze. Ugovor je sklopljen na rok od 10 godina, a zakupnik je dužan započeti obavljati ugostiteljsku djelatnost u poslovnom prostoru najkasnije u roku od 3 mjeseca od dana zaključivanja ugovora.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook