Prethodni članak
Sljedeći članak

Obrat: Ostao sam na optuženičkoj klupi!

Neočekivani obrat dogodio se na suđenju bivšoj Upravi Komusa. Tužiteljstvo je odustalo od daljnjeg kaznenog progona Josi


Neočekivani obrat dogodio se na suđenju bivšoj Upravi Komusa. Tužiteljstvo je odustalo od daljnjeg kaznenog progona Josipa Hrena, Andre Pikeca i Mirjane Čulig. Protiv bivšeg direktora poduzeća Josipa Hrena odustalo se jer nije bilo dokaza koji su potvrđivali navode iz optužnice.

Naime, iz Hrenove obrane doznalo se da je dolazio u poduzeće i službeno putovao i u vrijeme kad je bio na bolovanju zbog moždanog udara. Njega se, naime, teretilo da je nezakonit podigao 34 tisuće kuna. Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru, koje je zastupao Igor Cišper, odustalo je i od optužnog akta i protiv dvaju bivših članova Komusove uprave Andre Pikeca i Mirjane Čulig da su potpisivali krivotvorene naloge bivšim direktorima. Otpao je i dio optužnice u odnosu na Grljača, kojega se sada tereti za oko 200 tisuća kuna. Spomenuti je iznos Grljač navodno zlorabio na mjestu predsjednika Uprave Komusa tijekom 2000. i 2001. godine.

Optužba tvrdi da je Grljač naplaćivao fiktivne putne troškove i dnevnice za putovanja Europom, na kojima po njihovim tvrdnjama nikad nije ni bio. Izricanje presude Grljaču zakazano je za danas.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook