Prethodni članak
Sljedeći članak

Očekuju li nas noćas poplave u Zagorju?

Na pojedinim lokacijama diljem Krapinsko-zagorske županije vodotoci su pred samim razlijevanjem, a za danas poslijepodne najavljene su obilnije padaline, koje bi mogle jačati tijekom noći


Iako su se posljednjih godina u Hrvatskom zagorju sanirali brojni potoci, uredili mnogi vodotoci te se dosta investiralo u zaštitu od poplava, neka kritična mjesta još uvijek postoje. Na nekim lokacijama već jutros su prijetila manja razlijevanja potoka uz poljoprivredne površine, a za sada, kako doznajemo, nije zabilježena nikakva ugroženost stambenih naselja.

-Prema prognozama koje mi imamo, kiša bi obilnije trebala na našem području padati tijekom noći, ali, kako sada stvari stoje, ne očekujemo neke posebne probleme, niti značajnija izljevanje vodotoka. Tim više što je najavljen snijeg u gorju i višim predjelima, tako da bi se te padaline trebale zadržavati gore – doznajemo iz Hrvatskih voda.

Dakle, kako sada stvari stoje, unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama, ovaj put poplave bi Zagorje, srećom, trebale mimoići, no, vrijeme i ćudljivost prirode teško je predvidjeti, pa u svakom slučaju valja biti na oprezu, pogotovo oni koji žive u područjima gdje su poplave česta pojava.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook