Prethodni članak
Sljedeći članak

Od danas krenulo neobavezno samotestiranje učenika u školama


Danas je u hrvatskim školama krenulo samotestiranje učenika. Cilj ove mjere, koja nije obavezna, jest ukidanje samoizolacije.

Većina škola je već u petak učenicima ili roditeljima podijelila dva kompleta testova, a HZJZ objavio je video uputu kako provoditi za samotestiranje.

'Stvar je potpuno dobrovoljna i nitko nikoga ni na što ne prisiljava', rekao je ministar Radovan Fuchs, no roditelji koji ne žele testirati svoju djecu trebali su potpisati izjavu o netestiranju.

Testiranje se obavlja jednom tjedno, s podjednakim razmakom, a preporuka Ministarstva je da to bude ponedjeljak ujutro ili nedjelja navečer prije spavanja.

Negativan test roditelji bilježe u učenikovu bilježnicu koju on predočava u školi, a ukoliko je pozitivan, treba se javiti svom liječniku. Učenici koji neće sudjelovati u samotestiranju nastavu će pratiti online ukoliko u razredu dođe do virusa, a oni koji će redovito provoditi samotestiranje će biti izuzeti od samoizolacije kao bliski kontakti bez obzira na to jesu li se cijepili ili preboljeli virus.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook