Prethodni članak
Sljedeći članak

Od 70 vozača samo trojica upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola


Protekli je tjedan na području Policijske uprave krapinsko-zagorske zabilježeno 19 kaznenih djela, od čega šest unište



Protekli je tjedan na području Policijske uprave krapinsko-zagorske zabilježeno 19 kaznenih djela, od čega šest uništenja i oštećenja tuđe stvari, četiri krivotvorenja isprava, po tri teške krađe i krađe te po jedno izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i izravnih posljedica osuda, ovjerovljavanje neistinitog sadržaja i nedozvoljena trgovina.

Od ostalih slučajeva zabilježen je pronalazak mrtvog tijela i jedan pokušaj samoubojstva. Pronađeno je jedno oduzeto motorno vozilo, a prijavljen je i pronalazak protugradne rakete. Buknulo je sedam požara, dva na građevinama i pet suhe trave i raslinja.

Policija je podnijela devet prekršajnih prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, dvije zbog kršenja Zakona o oružju i pet zbog obiteljskog nasilja.

Dogodile su se 23 prometne nesreće. Jedna je za posljedicu imala teške tjelesne ozljede, u 10 su osobe lakše ozlijeđene, a 12 je prometnih nesreća prošlo samo s materijalnom štetom. Kod dva sudionika prometnih nesreća utvrđena je prisutnost nedozvoljene količine alkohola u krvi.

Prošlog tjedna policijski su službenici ukupno evidentirali 297 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama od kojih se 106 prekršaja odnosi na nepropisnu brzinu, 30 prekršaja na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, 25 prekršaja nekorištenja pojasa, 11 prekršaja mladih vozača, sedam prekršaja upravljanja vozilom bez vozačke dozvole te četiri prekršaja upravljanja motornim vozilom za vrijeme dok je izrečena mjera zabrane upravljanja.

U noći sa 7. na 8. ožujak od 23 do 5 sati provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na pojačani nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Nadzirano je 70 vozača te je utvrđeno 15 prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama od kojih su tri bila prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet prekršaja nepropisne brzine i po jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila, mladih vozača i četiri ostala prekršaja.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola izmjerena tijekom akcije iznosila je 1,01 promil.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook