Prethodni članak
Sljedeći članak

Odbjegli Kukić sam došetao u Remetinec

Dozlogrdilo mu je bježati i dobrovoljno se javio u Okružni zatvor u Zagrebu, poznatiji kao Remetinec, sažetak je priče o


Dozlogrdilo mu je bježati i dobrovoljno se javio u Okružni zatvor u Zagrebu, poznatiji kao Remetinec, sažetak je priče o Peri Kukiću (24) koji je 22. rujna pri bijegu pucao na policajca u Konjščini.

Naime, odbjegli se Kukić skrivao puna četiri tjedna nakon što je za njim pokrenuta opsežna policijska potjera, raspisana tjeralica i podnesen istražni zahtjev. Policija je Kukića i njegova prijatelja prošli mjesec u Konjščini zaustavila i htjela ih legitimirati. Kukić je izjurio iz auta i počeo bježati interventnim policajcima. Jedan je policajac krenuo za njim i kad ga je gotovo sustigao na ulazu u veliko kukuruzište, mladi se Rom okrenuo, izvadio pištolj i pucao prema policajcu.

Policajac se vratio do automobila, u kojem je njegov kolega čuvao uhićenoga »kompanjona« i pozvao pojačanje. Policija je ubrzo blokirala šire konjščinsko područje i policajci iz tri policijske uprave počeli su veliku potjeru za Kukićem. Kad su ga locirali, pala je noć i potraga je obustavljena. Do jutra se snalažljivi Kukić okolnim šumama probio do varaždinskog područja otkud je navodno pozvao prijatelje i odvezao se u nepoznatome smjeru. Policija je obustavila potragu, ali je naoružani Kukić i dalje bio policijska meta.

U međuvremenu se doznalo da, iako je vrlo mlad, iza sebe ima dosje na kojemu bi mu pozavidjeli dvostruko stariji kriminalci. Između ostalog, ima nekoliko pravomoćnih presuda kojim mu je izrečen bezuvjetni zatvor, uglavnom za teške krađe i razbojstva. Kukić je iz zatvora u srijedu prevezen u policiju na ispitivanje kako bi se doznale detaljnije okolnosti teškoga pokušaja ubojstva policajca, za što ga se osnovano sumnja.

Pokažu li se sumnje tužiteljstva istinitima i podigne li se optužnica, mogao bi godinama boraviti iza rešetaka.

Tekst i snimka : Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook