Prethodni članak
Sljedeći članak

Odgovori na najčešća pitanja o e-propusnicama

Tko, i za što, može dobiti propusnicu?


Županijski Stožer civilne zaštite KZŽ na svojoj je web stranici objavio najčešća pitanja građana vezano uz izdavanje e-propusnica odnosno Odluku o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta te odgovore na ta pitanja.

Tako se može saznati da djeca i maloljetne osobe ne trebaju imati propusnicu u slučaju napuštanja županije, ako je napuštaju zajedno s roditeljima. Preporuča se županijskim stožerima civilne zaštite na propusnicama roditelja navesti imena maloljetne djece koja s njima putuju. Propusnica radi obilaska starih roditelja u drugoj županiji ne može se dobiti jer je to rizik za širenje bolesti. Ako se radi o teško bolesnom članu uže obitelji kojem prijeti opasnost od smrti, treba se, uz potvrdu liječnika, obratiti za propusnicu Ravnateljstvu civilne zaštite.

Fizička osoba koja ima potrebu za obavljanjem nužnih poljoprivrednih radova izvan svoje županije može dobiti propusnicu, ali samo ako se radi o poslovima koji se moraju obaviti u vrijeme dok je Odluka na snazi. Ako članovi OPG-a posjeduju objekte ili zemljište u kojem se obavlja ili koje je potrebno za obavljanje djelatnosti OPG-a izvan područja županije na kojem imaju prebivalište ili boravište, isti mogu dobiti propusnicu, ali samo ako se radi o poslovima koji se moraju obaviti u vrijeme dok je Odluka na snazi. Uputnica za pregled ili drugi dokument izdan od liječnika obiteljske medicine (npr. popis izdanih uputnica) je dokument koji se prilaže uz zahtjev za izdavanje propusnice koji se podnosi županijskom stožeru. Dobrovoljno darivanje krvi nije razlog za dobivanje propusnice, kao ni zakazani termin auto škole…

To su samo neki odgovori na pitanja građana, a upute možete pronaći na službenoj stranici Krapinsko – zagorske županije, kao i video upute za postupak prijave u sustav za e – propusnice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook