Prethodni članak
Sljedeći članak

Određena sredstva za zagorsko školstvo

Za osnovne škole Krapinsko-zagorske županije ove je godine, što se decentraliziranih sredstava tiče osigurano 27 milijun


Za osnovne škole Krapinsko-zagorske županije ove je godine, što se decentraliziranih sredstava tiče osigurano 27 milijuna i 400 tisuća kuna.



Najveći dio tih sredstava, točnije 19 milijuna kuna, odlazi na materijalne i financijske rashode. Za investicijsko održavanje osigurano je milijun i 800 tisuća kuna, a za kapitalnu izgradnju pet milijuna i 900 tisuća kuna.

Što se srednjih škola tiče, za njih je osigurano trinaest milijuna i 200 tisuća kuna. Najveći dio također odlazi na materijalne i financijske rashode i to osam i pol milijuna kuna, 800 tisuća kuna na investicijsko održavanje dok za kapitalnu izgradnju preostaje dva milijuna i 400 tisuća kuna.

Sredstva za kapitalnu izgradnju kako osnovnih tako i srednjih škola udružit će se zajedno sa izvornim sredstvima županije namijenjenim za školstvo, tako da će ukupna masa iznositi oko devet milijuna kuna, odnosno pola milijuna više nego lani.

Ove će se srijede na sjednici Županijskog Poglavarstva formirati stručno povjerenstvo za kapitalna ulaganja, prema čijim će se prijedlozima u ovoj godini realizirati određeni projekti, ali i nastaviti oni koji su već ranije započeti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook