Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan besplatni tečaj samoobrane u Humu na Sutli i Pregradi


Proteklog vikenda završena su oba ciklusa radionica samoobrane u sklopu projekta „Svjesni okoline – tečaj samoobrane za tebe i mene“. Projekt je izveden pod okriljem udruge Mala sredina, a sufinanciran je od strane Krapinsko-zagorske županije. Kroz radionice se sudionicima pružio alternativni pristup svakodnevnim potencijalno opasnim situacijama, a ujedno i prilika za iskusiti originalne tehnike samoobrane i to pod vodstvom licenciranog instruktora tradicionalnih Japanskih borilačkih vještina.

Prvi ciklus radionica održao se u prostorijama Općine Hum na Sutli 25. i 26. studenog, a završni ciklus u prostorima Gradske knjižnice Pregrada 1. i 2. prosinca 2023. Kroz dvije radionice po ciklusu, svi su polaznici imali mogućnost proći najčešće situacije u kojima se mogu naći, kako se nositi sa stresom i ono najvažnije, osvijestili kako izbjeći rizične situacije. Pritom su naučili jednostavne i efikasne tehnike za oslobađanje ruku i nogu, kako pravilno reagirati, te iskusili kako bi pravi napad na njih izgledao, a sam je sadržaj radionica bio osmišljen i izveden tako da bude prilagođen ranjivim skupinama, poput djece i žena.

Važno za naglasiti da je sudjelovanje bilo u potpunosti besplatno, a kroz projekt su se obilježili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama (25. studeni) te Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom (19. studeni).

Organizatori poručuju da su iznimno ponosni što su uspjeli ostvariti prvi ovakav projekt na području „naše male sredine“, te da su zadovoljni odazivom i suradnjom s Krapinsko zagorskom županijom, Općinom Hum na Sutli i Gradskom knjižnicom Pregrada. Ovim putem ujedno pozivaju ostale zainteresirane gradove i općine da iskažu interes za provedbom tečaja samoobrane naredne godine i na njihovom području, čime bi se proširila svijest o važnosti zaštite sebe i drugih.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook