Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan sastanak na temu rješavanja problema Kućanske rampe


U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina, gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković održali su sastanak s predstavnicima HŽ Infrastrukture, predsjednikom Uprave Ivanom Kršićem i zamjenicom direktora Sektora za razvoj, pripremu i provedbu investicija i EU fondova Janjom Groš na temu kapitalnih projekata u gradu Varaždinu. 

Sastanku su prisustvovali i direktor gradske tvrtke Varkom Bruno Ister, pročelnik Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo Grada Varaždina Vlado Podbrežnički, predstavnici tvrtke Via plan, projektant Igor Mrak te Voditeljica odsjeka za izgradnju i održavanje objekata i komunalne infrastrukture Grada Varaždina Martina Cesar-Kelemen. 

Najvažnija tema sastanka bila je rješavanje problema Kućanske rampe stoga je Via plan prezentirao trenutni status izrade glavnog projekta deniveliranog prolaza ispod pruge i rekonstrukcije dvaju raskrižja na ulici Frana Supila te se provela konstruktivna rasprava oko operativnih izazova. Također su otvorena pitanja rješavanja imovinsko pravnih odnosa, odnosno imovine HŽ Infrastrukture koja bi mogla biti interesantna Gradu Varaždinu za dugoročni zakup, kao i problematika rješavanja pružnih prijelaza bez branika ili polubranika u Varaždinu. Predsjednik Uprave pojasnio je predstavnicima Grada Varaždina u kojem smjeru se radi na razvoju i ulaganju u HŽ Infrastrukturi, odnosno rekonstrukciji i modernizaciji željeznica.

Gradonačelnik Neven Bosilj naglasio je, između ostalog, važnost povezivanja grada Varaždina željezničkim prometom s ostalim dijelovima Hrvatske, posebice Zagrebom. Predsjednik Uprave je izvijestio Grad Varaždin da je u tijeku natječaj za rekonstrukciju regionalnih i lokalnih pruga za dionicu Čakovec – Varaždin – Koprivnica vrijedan 170 milijuna eura čime će se podići brzina na pruzi između navedenih gradova na 100 km/h.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook