Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan sastanak o zdravstvenoj ispravnosti bazenskih voda

Sukladno zaključku Županijskog poglavarstva, u četvrtak, 12. svibnja, u Krapinsko-zagorskoj županiji održan je sastanak


Sukladno zaključku Županijskog poglavarstva, u četvrtak, 12. svibnja, u Krapinsko-zagorskoj županiji održan je sastanak predstavnika Županije, sanitarne inspekcije, direktora zagorskih toplica i Zavoda za javno zdravstvo KZŽ s temom «Zdravstvena ispravnost bazenskih voda».

Nakon rasprave i iznošenja mišljenja, prisutni su donijeli nekoliko zaključaka.

Dogovoreno je da će se izvješća o analizi vode analizirati na kraju sezone, u mjesecu listopadu, kako bi se do početka slijedeće sezone moglo što više napraviti.

U cilju većeg podizanja kvalitete vode, Zavod za javno zdravstvo obilazit će toplice dva puta godišnje. Svi su se složili da je problem loših rezultata bazenskih voda koncentracija klora u vodi, te da će se toplice potruditi da koncentraciju klora stručno mjere više puta dnevno.

Također je predloženo da se rezultati ispitivanja prezentiraju u vrijednostima odstupanja od dozvoljenih granica, a ne isključivo da li je uzorak ispravan ili neispravan.

Kako je osnovni problem što Pravilnik koji bi utvrdio dozvoljene ph vrijednosti i dozvoljenu koncentraciju klora u vodi, a isto tako i sankcije, još nije donesen, dogovoreno je da do donošenja pravilnika parametri koje ne bi trebalo prelaziti budu za količinu rezidualnog klora u vodi 0,3 do 0,6, te ph vrijednost 6,5 do 7,8, a Krapinske Toplice će prije donošenja pravilnika zatražiti od Zavoda ili nadležnog Ministarstva da se za njih povisi granica ph vrijednosti do 8,0, jer je u pitanju direktna izvorska termalna voda u bolnici.

Svi prisutni složili su se kako će održavati periodične sastanke koji bi pridonijeli poboljšanju kvalitete vode u bazenima, a slijedeći sastanak će inicirati i organizirati Krapinske Toplice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook