Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana posljedna Županijska skupština

Na sjednici su vijećnici donijeli Odluku o uspostavljanju gospodarske suradnje između Pokrajine Štajerske u Republici Au


Na sjednici su vijećnici donijeli Odluku o uspostavljanju gospodarske suradnje između Pokrajine Štajerske u Republici Austriji i Krapinsko-zagorske žuapnije u RH, prema kojoj bi se u duhu partnerstva i izražavanja volje za održivim gospodarskim razvojem i jačanjem kontakata, uspostavila gospodarska suradnja između Pokrajine Štajerske s jedne i Krapinsko-zagorske,Koprivničko-križevačke, Međimurske, Varaždinske i Virovitičko-podravske županije s druge u Republici Austriji i Krapinsko-zagorske županije u Republici Hrvatskoj.

Donesena je Odluka o rasporedu dodijeljenih sredstava za decentralizirane funkcije između zdravstvenih ustanova za 2005. godinu, koje je Vlada Republike Hrvatske dodijelila u iznosu od 14.600.000,00 kn.

Prema Odluci, sredstva se raspoređuju Općoj bolnici Zabok (2.950.000,00 kn, te 3.813.600,00 kn za otplatu kredita za izgradnju objekta Opće bolnice na lokaciji Bračak); Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice 2.500.000,00 kn; Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice 2.300.000,00 kn; Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije Krapina 2.800.000,00 kn, te Zavodu za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije Zlatar 236.400,00 kn.

Vijećnici su donijeli Odluku o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata na području KZŽ. U Povjerenstvo se imenuju Ljiljana Malogorski, dipl.iur. iz Gornjeg Jesenja, Ivan Gregurek, upr. pravnik iz Hrašćina Trgovišća, Davor Brlić, graf. tehničar iz Zlatara, Marijan Sente, dipl.iur. iz Zaboka i Stjepan Šalamon, dipl. kriminalist iz Velike Vesi.

Na sjednici je prihvaćeno Izvješće o ostvarenim financijskim potporama i projektima udruga na području KZŽ u 2004. godini.

Na kraju sjednice, županica Vlasta Hubicki u ime Županijskog poglavarstva i svoje osobno zahvalila je vijećnicima na četiri godine rada, tijekom kojih su se donosile odluke na dobrobit Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook