Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana prva sjednica novog saziva Poglavarstva


U Krapini je održana prva sjednica novog saziva Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije koje broji 13 članova, zaduž


U Krapini je održana prva sjednica novog saziva Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije koje broji 13 članova, zaduženih za određene resore.

Tajana Broz (SDP) zadužena je za kulturu, sport i mlade, Marijan Cerovečki (HNS), vodit će brigu o financijama, Mirko Horvat (HSS) o obrtništvu, Duško Jerčić (HSS) o poljoprivredi, Dragutin Jurinjak (HSU) o školstvu, a Štefanija Kerestešn (HSU) o socijalnoj skrbi.

Željko Kolar SDP) u novom sazivu Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije zadužen je za komunalnu djelatnost i graditeljstvo, Božidar Posavec (HNS) za promet i veze, Ivan Sadaić (LS) za gospodarstvo i turizam, a Ivan Šantek (HSS) za zdravstvo.

Usvojen je dnevni red s dvije dopunske točke – Davanje suglasnosti na Izmjene i dopune programa zakupa dijelova bivšeg Doma zdravlja Zabok, kojeg je donijelo Upravno vijeće Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije i Davanje suglasnosti na Odluku upravnog vijeća Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije o početku davanja u zakup polivalentne stomatološke ordinacije u Velikom Trgovišću.

Članovi Poglavarstva primili su na znanje Informaciju Policijske uprave krapinsko-zagorske o općem stanju sigurnosti na području Krapinsko-zagorske županije tijekom mjeseca svibnja i lipnja 2005. godine. Tijekom svibnja zabilježeno je 34,6 % kaznenih djela manje nego u prethodnom mjesecu, a u usporedbi sa svibnjem 2004. evidentiran je pad za 19,4 % kaznenih djela. U svibnju je zabilježeno 53,3 % prekršaja više u odnosu na travanj. Prometnih je nesreća u svibnju bilo 31 % više nego u travnju, dok je požara bilo 42 manje. Tijekom lipnja 2005. zabilježen je porast broja evidentiranih kaznenih djela, prometnih nesreća i prekršaja protiv javnog reda i mira u odnosu na svibanj, pa je tako kaznenih djela bilo 18,1 % više, prekršaja protiv javnog reda i mira 15,9 % više, 6 % prometnih nesreća i 16 požara više nego u svibnju. U svibnju su evidentirana 4 samoubojstva i 2 pokušaja samoubojstva, a u lipnju 4 samoubojstva.

Županijsko poglavarstvo donijelo je zaključak prema kojem se traži od Policijske uprave krapinsko-zagorske da, zbog porasta broja samoubojstava, napravi analizu od 2000. godine, te izvještaj o prometnim nesrećama prouzročenim alkoholom u razdoblju od zadnjih šest mjeseci.

Županijsko je poglavarstvo dalo svoju suglasnost na Izmjene i dopune Statuta Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, koje je donijelo Upravno vijeće Specijalne bolnice na sjednici 15. svibnja 2005. godine.

Prema izmjenama, mijenja se članak 32. Statuta na način da se umjesto pomoćnika ravnatelja za medicinske poslove i sustav kvalitete utvrđuju dva pomoćnika ravnatelja – pomoćnik ravnatelja za medicinske poslove i pomoćnik za sustav kvalitete, čime će Bolnica uvesti stalno praćenje i poboljšanje kvalitete zdravstvene zaštite.

Poglavarstvo je na sjednici donijelo odluku da se Stanku Harmini iz Lepajci odobrava jednokratna novčana pomoć u iznosu od 10 tisuća kuna za izgradnju gospodarskog objekta koji je izgorio u požaru, te zaključak da se Centru za socijalnu skrb Krapina preporuča da pomaže i prati stanje obitelji.

Upravno vijeće Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije dobilo je suglasnost Poglavarstva na odluku o početku davanja u zakup polivalentne stomatološke ordinacije u Velikom Trgovišću dr. Stom. Heleni Maršić, s danom zakupa 01. kolovoza 2005. godine, kao i suglasnost na Izmjene i dopune Programa zakupa bivšeg Doma zdravlja Zabok. Zaduženo je Upravno vijeće Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije da do 31. kolovoza 2005. izradi Program zakupa dijelova Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije te istog dostavi na suglasnost Županijskom poglavarstvu.

Članovi Poglavarstva dogovarali su daljnji način rada, te je dogovoreno da se sjednice Poglavarstva i dalje održavaju u istom terminu, srijedom u 13 sati. Božidar Posavec, član poglavarstva zadužen za promet, veze i informiranje, predložio je nabavljanje laptopa za sve članove poglavarstva, kao i ozvučenje sale za sastanke.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook