Prethodni članak
Sljedeći članak

Olujni vjetar stvara probleme na Jadranu, u udaru bure ozlijeđena djevojčica

  • Hitna pomoć

    Foto: Pixsell/Ilustracija


U središtu Sinja ozlijeđena je devetogodišnja djevojčica u nesreći koja se dogodila zbog snažnog udara bure. 

Vjetar je sa stare kuće otpuhao kamen koji je djevojčici pao na glavu. Operirana je u KBC-u Split.

- Devetogodišnja pacijentica primljena je s teškom ozljedom glave. Potrebno je intenzivno pedijatrijsko liječenje nakon hitne neurokirurške operacije, koja je urađena danas poslijepodne. Tek protekom vremena moći ćemo reći opseg ove ozljede i vidjeti koje su moguće komplikacije. U ovom trenutku je nemoguće prognozirati ishod. Nadamo se, naravno, najboljemu, kazao je Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijma u KBC-u Split, piše HRT.

Istaknuo je da će djevojčica još neko vrijeme ostati na respiratoru i da je to normalna procedura nakon tako dugotrajne i teške operacije. Govoreći o ozljedi, rekao je da je to teška ozljeda glave pa je stoga bila prijeko potrebna opsežna neurokirurška intervencija.

Olujni, a ponegdje i orkanski vjetar koji je puhao brzinom i do 150 kilometara na sat, jutros je onemogućio prometovanje na dijelovima cesta na jugu Hrvatske. U noći s petka na subotu izmjeren je udar bure od 158 kilometara na sat  na Masleničkom mostu. Stanje se u međuvremenu normaliziralo.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:

- autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje; obilazak za ostale skupine vozila: čvor Sveti Rok-Gračac (DC1)-Knin (DC1)-Kistanje (DC59)-čvor Benkovac i obratno;

- autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom kroz Gorski kotar (DC3);

- Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;

- državna cesta Karin-Zaton Obrovački-Gračac (DC27);

- državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54);

- Paški most (DC106), objavio je HAK u izvješću u 00.07.

Na državnoj cesti Borje-Klapavice (DC1) te Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabranjen je promet autobusima na kat, vozilima s kamp-prikolicama i motociklima (I. skupina vozila).

Zbog vjetra u prekidu su:

trajektne linije: Prizna-Žigljen, Prapratno-Sobra, Ploče-Trpanj, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ;

katamaranske linije: Split-Hvar-Korčula, Split-Sutivan, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Split - Hvar - Vela Luka - Ubli, Split-Vis, Split - Bol - Jelsa, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, navodi HAK u 00.08.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook