Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Zagorska Sela u korak sa zelenim i digitalnim trendovima

Izgrađena nova meteostanica u sklopu projekta vrijednog 24 tisuće eura


U općini Zagorska Sela završava se projekt pametnih rješenja za općine i gradove čija ukupna  procijenjena vrijednost iznosi 24 tisuće eura. Tim projektom Općina Zagorska Sela ide u smjeru digitalizacije i zelene tranzicije prateći globalne trendove.

Projekt je financiran uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 20 tisuća eura, dok je udio financiranja Općine bio 4 tisuće eura. 

U sklopu projekta nabavljena su računala i tableti za sve vijećnike te je postavljen videonadzor nad javnim površinama u samom centru Zagorskih Sela, uključujući parkiralište i okolne središnje dijelove. U završnoj fazi projekta postavljena je i meteostanica koja će mjeriti osnovne parametre poput vlage i čistoće zraka koje će omogućiti bolje praćenje klimatskih uvjeta.

Načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak objasnila je kako je ovaj projekt značajan upravo zbog osviještenosti da u današnje vrijeme kada su klimatske promjene izraženije nego ikad, mora paziti na sve parametre koji utječu na klimu. 

-Implementacijom pametnih digitalnih i zelenih rješenja bit ćemo u trendu i u rangu s ostalim općinama i gradovima, a ovaj projekt pozicionira nas među one koji aktivno rade na zelenoj tranziciji i digitalizaciji što je izuzetno bitno za održiv razvoj naše zajednice- naglasila je načelnica Krivec Jurak. 

Zagorska Sela ovim projektom pokazuju, ne samo da prate trendove i uvode pametna rješenja, nego i osiguravaju bolje uvjete života za svoje građane.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook