Prethodni članak
Sljedeći članak

Oporba traži raspisivanje prijevremenih izbora

Predan zahtjev za raspuštanje Sabora


Dok je trajao maratonski sastanak vladajuće koalicije, sedam oporbenih lijevo liberalnih saborskih klubova i Most predali su zahtjev za raspuštanje Sabora i raspisivanje prijevremenih izbora. Najavili su i da će na sastanku oporbe sutra razgovarati o opozivu trojice članova Vlade, potpredsjednika Borisa Miloševića te ministara Tomislava Ćorića i Josipa Aladrovića, piše HRT.

Maratonski sastanak vladajuće koalicije - Stjepan Čuraj u fotelji ministra graditeljstva, čini se, izazvao je polemike u koaliciji.

- To vam je otprilike kao da ja odlučim zaista se aktivirati i plesati u "Labuđem jezeru" crnu labudicu. Jasna poruka ove vlade i ovog premijera da obnova nije bitna, da građani nisu bitni, da je jedino bitno da se opstane na vlasti, ustvrdila je Anka Mrak Taritaš (GLAS).

Zato i dalje zazivaju prijevremene izbore. Sedam klubova lijevog spektra uputilo je zahtjev za raspuštanje Sabora.

- Svi u korupcijskoj hobotnici premreženoj, organiziranoj i spremnoj da zagrabi kako bi sebi i sebi bliskima osigurala nešto nauštrb građana, Hrvatska na ovaj način ne može funkcionirati, postala je talac jedne skupine, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Isto traži i Most, ali idu s još jednim zahtjevom.

Nikola Grmoja najavio je da se ide u opoziv triju vladinih dužnosnika - potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, ministra Tomislava Ćorića i ministra Josipa Aladrovića, prenosi HRT

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook