Prethodni članak
Sljedeći članak

Optuženo šestero direktora i đurđenovački autoprijevoznik

Općinsko državno odvjetništvo u Zaboku podignulo je optužnicu protiv šestero direktora i đurđenovačkoga privatnog autopr


Općinsko državno odvjetništvo u Zaboku podignulo je optužnicu protiv šestero direktora i đurđenovačkoga privatnog autoprijevoznika pod sumnjom da su počinili kažnjiva djela zloraba u gospodarskom poslovanju, prijevara i krivotvorenja službene isprave.


Kako je rekao v.d. općinskoga državnog odvjetnika u Zaboku Robert Petrovečki, optuženi su B.J. (51), direktor zabočkog poduzeća Krontrade ; direktorica tvrtke Vividusa iz Donje Bistre B.P. (53); direktor tvrtke Alea iz Đakova D.P. (36); direktor tvrtke DIW iz Vinkovaca Z.P. (50) ; S. Dž. (42), direktor Rovokopa iz Ludbrega; S.B (52), direktor Bioteh-projekta iz Zagreba i đurđenovački autoprijevoznik Ž.B. (50).

Direktor tvrtke Krontradea optužen je da je 2003. i 2004. posredovanjem u provedbi leasinga zatražio od direktorice Vividuse , direktora Aleae , direktora DIW-a i direktora Rovokopa da mu ispostave fiktivne račune na osnovi kojih je neosnovano odbijao pretporez iskazan u tim računima, zakinuvši državu za milijun i 45 tisuća kuna. S druge strane, po izdanim računima svoga trgovačkog društva nije iskazivao PDV te je tako državu oštetio za milijun i 62 tisuće kuna, odnosno za ukupno 2,107.000 kuna.

Uz to su direktori Krontradea i Bioteh-projekta i đurđenovački autoprijevoznik optuženi da su se fiktivnom dokumentacijom domogli novca iz Hypo leasinga Steiermarka za nabavu strojeva, koji je to austrijsko leasinško poduzeće doznačilo na žiro-račun Krontradea . Naknadno su odustali od nabave strojeva, a nisu vratili novac, oštetivši austrijsku tvrtku za 2,33 milijuna kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook