Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovana Hrvatska stranka svih kajkavaca

Za predsjednika HSSK izabran je bivši ZS-ovac Nedjeljko Babić koji je naglasio kako HSSK stranka strogog centra na strani maloga čovjeka


Nakon Hrvatske kajkavske stranke u koju su se preimenovali ZDS-ovci (Zagorska demokratska stranka), politička scena bogatija je za još jednu stranku s predznakom kaj. Prošle subote, 5. ožujka u planinarskom domu Glavica na Medvednici osnovana je Hrvatska stranka svih kajkavaca.

Za predsjednika je izabran bivši ZS-ovac Nedjeljko Babić koji je istaknuo kako  je stranka još u pripremnim radnjama okupila 8.900 članova.

Na skupštini su nazočili izaslanici iz 11 kajkavskih županija i iz dijaspore. Strateški ciljevi  Hrvatske stranke svih kajkavaca su udruživanje svih kajkavaca i onih koji se tako osjećaju, od Međimurja do Gorskog kotara, Prigorja, Podravine, Pokuplja,Karlovca, Zagorja, od Krapine do Pitomače, od Samobora do Kutine, preko Varaždina, Zagreba i Zagrebačke županije, čuvanje povijesti, kulture i Kaja, jer istaknuli su, narod bez jezika je kao hrast bez korijena.

Naglašeno je kako HSSK stranka strogog centra na strani maloga čovjeka. Predsjednik Babić nije htio komentirati to što već imamo jednu kajkavsku stranku koju su osnovali ZDS-ovci, već je samo kratko rekao da će doći vrijeme kada će se svi kajkavci ujediniti u jednu stranku.

 U vodstvo Hrvatske stranke svih kajkavacajoš su izabrani, za zamjenika predsjednika Mirko Šivalec, dopredsjednici su dr. Mirjana Kolarek Karakaš, Darko Buklec, Miljenko Hrenek, Željko Kristović i Robert Javorić. Za glavnog tajnika je izabran Žarko Antun Orijaš, a predstavnik mladeži  je Andrej Lionjak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook