Prethodni članak
Sljedeći članak

OTKRIVAMO IMOVINU ZAGORSKIH POLITIČARA : Najbogatiji je zastupnik iz Krapine, gradonačelnik Novog Marofa ne posjeduje ništa!

Jedan u Saboru radi samo za 2.700 kuna...


Jesu li i zagorski političari bogati i približavamo li se polako američkom trendu da se samo materijalno dobro situirani mogu baviti politikom? Odgovor je dvoznačan : Da i ne. I kako 'ko. Imovinske kartice naših političara, odnosno državnih dužnosnika koji plaću zarađuju iz proračuna ili pak u javnim poduzećima, uvijek su bile zanimljive. Tako smo „zavirili“ i u imovinu poznatih Zagoraca na državnim dužnostima. Čovjek koji je već dosta dugo u visokoj politici, već 13. godinu, Siniša Hajdaš Dončić(SDP)  kao šef važnog saborskog odbora prima nešto više od 19 tisuća kuna plaće, plus zarađuje od predavanja na fakultetu, oko 30 tisuća kuna godišnje. Naslijedio je kuću u Zaboku, suvlasnik je još jedne, a žena mu ima vikendicu na Tkonu. Voze 7 godina star Peugeot 2008. Nema ušteđevine, ali ima kredite. Žarko Tušek (HDZ) u Saboru ima 17.475,11 kuna plaće, posjeduje dva stana u Krapini, koje je kupio na kredit i uštedio je preko pola milijuna kuna. Nije naveo koji auto vozi, no očito nije u njegovu vlasništvu.

Najveće imovinu, prema objavljenoj imovinskoj kartici, ima nezavisni saborski zastupnik Željko Pavić iz Krapine. On ima dvije kuće u rodnome gradu, kuću za odmor na Pašmanu i stan u Zagrebu. Pavići su dobro motorizirani jer voze Audi Q3, Kiu Ceed i Mazdu 3, a zastupnik ima i motor marke Honda. Sa strane je uspio staviti oko milijun kuna, u Saboru zarađuje samo 2,700 kuna, a plaća u Fini mu je je 15.800 kuna. Gotovo ništa ne posjeduje gradonačelnik Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač. On je samo naveo da ima 350 tisuća kuna ušteđevine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook