Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvoren natječaj za Poticanje razvoja agroturizma

U Krapinsko-zagorskoj županiji otvoren je natječaj za Projekt «Poticanje razvoja agroturizma». Na natječaj s


U Krapinsko-zagorskoj županiji otvoren je natječaj za Projekt «Poticanje razvoja agroturizma». Na natječaj se mogu javiti poduzetnici, odnosno pravne osobe u 100% privatnom vlasništvu, a koji namjeravaju ulagati na području Krapinsko-zagorske županije te fizičke osobe koje su upisane u registar Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, čija je primarna djelatnost poljoprivreda, te koji se bave ili se namjeravaju baviti agroturizmom.

Najniži iznos kredita je pet tisuća eura, u kunskoj protuvrijednosti, rok otplate do 10 godina uz poček od dvije godine, a kamatna stopa do 6 % godišnje. Obzirom da je prema Projektu od strane Županije predviđeno subvencioniranje kamate u visini do 4%, kamata za korisnika kreditnih sredstava biti će 2% godišnje.

Određena je i namjena kredita i to za kupnju poljoprivrednog, građevinskog i pripadajućeg zemljišta, uređenje infrastrukture, kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje objekta te nabava opreme.

Zahtjev s dokumentacijom zainteresirani koji ispunajvaju uvjete iz natječaja mogu dostaviti u Upravni odjel za gospodarstvo-Službu za obrt i industriju, Magistratska 1, Krapina. Natječaj je otvoren do kraja svibnja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook