Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvorena izložba "Za naš Radoboj"


Radobojska ljetna događanja bogatija su za još jedan događaj! Ovog je ponedjeljka s početkom u 18:00 h svečano otvorena izložba slika „ZA NAŠ RADOBOJ“ u Hiži vinove loze.  Svoje slike predstavilo je 5 domaćih autora i izvrsnih talenata: Josip Kranjčec, Marina Jurinjak, Leonardo Kamenečki, Jadranka Jurinjak i Marko Tušek.


U ime umjetnika obratili su se Marina Jurinjak i Leonardo Kamenečki, a izložbu radobojskih slikara amatera upravo na domaćem terenu, u Radoboju, otvorio je Anđelko Topolovec čestitavši svim autorima na inicijativi predstavljanja njihovih radova te se zahvalio svima koji su u tako velikom broju došli podržati domaće slikare naglasivši kako je Radoboj mala općina velikih ljudi! Otvorenju izložbe prisustvovala je i predsjednica Općinskog vijeća Općine Radoboj Vanja Potočki i vijećnici.


Izložbom je prikazan opus autora koji se temelji na prikazu prirode, pejzaža, cvijeća, portreta i drugih motiva tehnikama akrila na platnu, ulja na platnu, zidnog slikarstvo, grafike, akvatinte, gvaša i ugljena na platnu. Izložbu prati i katalog radova svih slikara amatera. Većina spomenutih autora ujedno su i članovi Likovnog društva „Ernest Tomašević“, a najmlađi član društva, Leonardo Kamenečki postati će i student Likovne akademije.


Izložbu će biti moguće razgledati do 15. kolovoza 2024. godine u Hiži vinove loze, Radoboj 35.

.

.

.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook