Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvorena radna mjesta: Zapošljavaju se 82 pomoćnika za 102 učenika, prijavite se za posao!


Krapinsko-zagorska županija objavila je Javni poziv za podnošenje prijava za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u sklopu projekta Baltazar 8, za školsku godinu 2024./2025. Sukladno Javnom pozivu, natječaje za zapošljavanje ukupno 82 pomoćnika u nastavi uskoro će objaviti 30 osnovnih i srednjih škola s područja naše županije, odnosno odgojno-obrazovne ustanove koje su partneri na projektu Baltazar.

Na natječaj se mogu javiti osobe sa završenim najmanje četverogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem, dok će prednost imati osobe s iskustvom u radu kao pomoćnik u nastavi, osobe koje su sudjelovale u edukacijama za pomoćnike u nastavi te one s iskustvom u volontiranju. 

Župan Željko Kolar pozvao je sve zainteresirane da se prijave na natječaje za pomoćnike u nastavi te naglasio da projekt Baltazar predstavlja srž osiguranja kvalitetnog obrazovanja za velik broj učenika s područja Krapinsko-zagorske županije. „U posljednjih deset godina ostvarili smo izniman napredak u brizi za učenike s teškoćama u razvoju. Na početku našeg prvog mandata, pomoć pomoćnika u nastavi primalo je samo 13 djece. Danas, s ponosom mogu reći da će ove godine, samo kroz projekt Baltazar, čak 102 učenika primiti tu prijeko potrebnu podršku. Ove brojke nisu samo statistika – one su odraz našeg zajedničkog truda i predanosti da svakom djetetu omogućimo ravnopravan pristup obrazovanju“, istaknuo je župan Kolar te naglasio kako pomoćnici u nastavi imaju neprocjenjivu ulogu u životima učenika s teškoćama u razvoju.  „Pomoćnik u nastavi je podrška u savladavanju školskih izazova, ali možda još i važnije – oslonac, motivacija i poticaj koji djetetu pruža dodatan poticaj da vjeruje u sebe i ostvari svoje potencijale, da uči i napreduje uz osjećaj sigurnosti i prihvaćenosti“, poručio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

NEPUNO RADNO VRIJEME, UGOVOR O RADU DO 12 MJESECI
Pomoćnici u nastavi bit će zaposleni na nepuno radno vrijeme (20 sati tjedno za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola, 22 sata tjedno za učenike 5. i 6. razreda, 24 sata tjedno za učenike 7. i 8. razreda te 26 sati tjedno za učenike osnovnih škola) te će sa školama sklopiti ugovor o radu na određeno vrijeme do 12 mjeseci. Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi svaka osnovna i srednja škola partner u projektu „Baltazar 8“ objavit će na svojoj službenoj web stranici, a dodatno će biti objavljen i na web stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Pomoćnik u nastavi je osoba koja pruža neposrednu potporu učeniku s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa u zadacima koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba, u svakodnevnim nastavnim, izvannastavnim i izvanučioničkim aktivnostima. 

PROJEKT BALTAZAR
Krapinsko-zagorska županija nositelj je projekta „Baltazar 8“ prijavljenog na Poziv na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza VII.“, SF.2.4.06.06, u okviru Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Prioriteta P2. Obrazovanje i cjeloživotno učenje, Specifičnog cilja ESO4.6. 2f) Promicanje jednakog pristupa kvalitetnom i uključivom obrazovanju i osposobljavanju te njegova završetka, posebice kad je riječ o skupinama u nepovoljnom položaju, od ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja preko općeg i strukovnog obrazovanja i osposobljavanja do tercijarnog obrazovanja, kao i obrazovanja i učenja odraslih, uključujući olakšavanje mobilnosti u svrhu učenja za sve i pristupačnosti osobama s invaliditetom (ESF+). Projektom se izravno utječe na osiguravanje inkluzivnog obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama na području Krapinsko-zagorske županije, kroz angažiranje pomoćnika u nastavi kako bi se pridonijelo poboljšanju obrazovnih postignuća učenika, njihovoj uspješnijoj socijalizaciji i emocionalnom funkcioniranju.

Više informacija pronađite ovdje: https://kzz.hr/natjecaj/baltazar-8-javni-poziv-za-podnosenje-prijava-za-obavljanje-poslova-pomocnika-u-nastavi/

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook