Prethodni članak
Sljedeći članak

‘Ovi nas dani vraćaju u povijesne dane stvaranja hrvatske države i odaziva Zagorca u Domovinski rat’

Na Gradskom groblju u Krapini danas su u sklopu tjedna obilježavanja 30. obljetnice 103. brigade HV – a položeni vijenci i zapaljene svijeće


Na Gradskom groblju u Krapini danas su u sklopu tjedna obilježavanja 30. obljetnice 103. brigade HV – a položeni vijenci i zapaljene svijeće.

30 godina smo stariji, mnogih više nema, od gotov 7.000 ljudi koji su prošli kroz 103. brigadu, 1200 danas nije među nama. U spomen svima njima, i onima koji su poginuli, i umrli, icjelokupnom našem doprinosu oslobađanju hrvatske države, ovaj smo tjedan posvetili svim pripadnicima 103. brigade. Obišli smo danas grobove provog predsjednika dr. Franje Tuđmana, ministra obrane Gojka Šuška, i generala Stipetića koji nas je pratio na gotovo svim ratištima – rekao je umirovljeni pukovnik HV – a i ratni zapovjednik 103. brigade Žarko Miholić.

Dodao je da su u zadnjih mjesec dana obiđena sva groblja na kojima su pokopani pripadnici brigade, a sutra će se u 13 sati pod viskoim pokroviteljstvom predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Zorana Milanovića te supokroviteljstvom župana Krapinsko – zagorske županije održati svečano postrojavanje veterana 103. brigade.

Mladen Gregurović, predsjednik Gradskog vijeća Krapine, rekao je da su Zagorci ponosni na 103. brigadu, koja je ponosno branila domovinu.

Župan Željko Kolar rekao je da ovi dani vraćaju u povijesne dane stvaranja hrvatske države i odaziva Zagorca u Domovinski rat, u sve postrojbe HV – a i MUP – a. – Ali naša domicilna je 103. brigada i naše obaveza je kao Županije te mene kao župana i pripadnika 103. brigade da ovih 30 godina obilježimo na izuzetno kvalitetan način, kako su naši dečki zaslužili, sjećajući se 8 pripadnika brigade koji su poginuli, 45 teško ranjenih i svih koji su uzeli pušku u ruke i bili spremni dati svoj život za domovinu – rekao je župan.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook