Prethodni članak
Sljedeći članak

PANIKA JE Hoće li se ugasiti Facebook i Instagram u Europi?!

Meta je poručila da razmatra zatvaranje tih društvenih mreža u EU...

  • Laptop internet facebook

    Foto: Ilustracija


može nastaviti prenositi korisničke podatke natrag u SAD. Div društvenih medija izdao je upozorenje u svom godišnjem izvješću prošlog četvrtka. Regulatori u Europi trenutno izrađuju nove zakone koji će diktirati kako će se korisnički podaci građana EU-a prenijeti preko Atlantika, javlja CNBC.

“Ako se novi transatlantski okvir za prijenos podataka ne usvoji i ne možemo se i dalje oslanjati na SCC-ove (standardne ugovorne klauzule) ili se oslanjati na druge alternativne načine prijenosa podataka iz Europe u Sjedinjene Države, vjerojatno nećemo moći ponuditi niz naših najznačajnijih proizvoda i usluga, uključujući Facebook i Instagram, u Europi”, poručuju iz tvrtke Meta. Tvrtka je dodala da bi to “značajno i negativno utjecalo na naše poslovanje, financijsko stanje i rezultate poslovanja.”

“Meta ne može samo ucjenjivati EU da odustane od svojih standarda zaštite podataka”, rekao je europski zastupnik Axel Voss putem Twittera, dodajući da bi “izlazak iz EU bio njihov gubitak”.

Voss je ranije napisao neke od zakona EU o zaštiti podataka.

Glasnogovornik Mete rekao je u ponedjeljak za CNBC da tvrtka nema želju i ne planira se povući iz Europe, dodajući da je istu zabrinutost izrazila u prethodnim prijavama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook