Prethodni članak
Sljedeći članak

Pedijatrija u OB Zabok etablirala se u jednu u najboljih u RH


Odjel pedijatrije u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana posljednjih se godina etablirao kao kadrovski najstabilniji odjel u Hrvatskoj, s gotovo svim uslugama i dijagnostikama koje su glavnom potrebne pri liječenju djece.

Izvrstan kadar liječnika
Prema riječima voditelja odjela dr. Borisa Adaševića, na odjelu radi 15 liječnika raznih profila. – Mislim da to nema niti jedan drugi pedijatrijski odjel u Hrvatskoj, a imamo još i osmero mladih specijalizanata koji nam se vraćaju nakon specijalizacija u bolnicu – kaže dr. Adašević. Kaže kako se pedijatrijski odjel OB Zabok u posljednjih par godina po svemu preporodio. – Kada sam došao, odjel je bio praktički pred gašenjem. Imali smo svega dva, tri liječnika i situacija je bila loša. U posljednjih par godina postigli smo velik napredak. Sad imamo kadar, ali i brojne usluge i dijagnostike, koje prije nije bilo moguće obaviti u našoj bolnici – kaže dr. Adašević.

Tako danas pacijenti na odjelu, osim stacionara, hitne službe i dnevne bolnice, mogu obaviti niz pretraga i pregleda te ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb kroz subspecijalističke grane i to: pedijatrijsku kardiologiju, pedijatrijsku nefrologiju, pedijatrijsku pulmologiju, pedijatrijsku alergologiju, neonatologiju te pedijatrijski ultrazvučni kabinet u kojemu je moguće obaviti: UZV mozga, UZV prsnog koša, UZV srca, UZV trbuha, UZV bubrega i urotrakta.

Noviteti
-Brojne od ovih dijagnostika radimo u zadnje dvije godine, a od ove godine novitet je pulmoalergologija. Na alergološke preglede za svoju djecu roditelji su dosad čekali i po devet mjeseci, a kod nas se dođe na red za sedam do deset dana. Dolazi nam jednom tjedno doktor specijalist iz KBC Rebro te se pregled i testiranje na alergije obavlja u našoj bolnici – pojasnio je voditelj pedijatrijskog odjela.

Ovakvi pregledi, ali i druge dijagnostike koje se sada mogu obaviti i zagorskoj bolnici, i te kako olakšava roditeljima sve postupke liječenja i pregleda njihove djece. Za preglede specijalista i dijagnostike sada ne trebaju putovati u zagrebačke ili neke druge bolnice, jer kvalitene preglede, uslugu i dijagnostiku mogu obaviti u OB Zabok. - Tijekom ove godine trend povećanja dolazaka pacijenata iz drugih županija na naš odjel potvrđuje našu izvrsnost, imamo najreprezentativniji i najstabilniji odjel pedijatrije s izvrsnim kadrom i mnoštvom usluga u ponudi – naglasio je dr. Adašević dodavši kako je to danas zaista teško postići, s obzirom da manjak liječnika i medicinskog kadra u cijeloj Hrvatskoj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook