Prethodni članak
Sljedeći članak

Pet godina zatvora za kilogram kokaina

Zoran Đorđievski (49) zvani Makedonac na Županijskom sudu u Zlataru u ponedjeljak je poslije podne nepravomoćno osuđen n


Zoran Đorđievski (49) zvani Makedonac na Županijskom sudu u Zlataru u ponedjeljak je poslije podne nepravomoćno osuđen na 5 godina zatvora zbog krijumčarenja 999,9 grama kokaina.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Petra Šakića proglasilo ga je krivim jer, kako stoji u presudi, nesporno je utvrđeno da je zagrebački ugostitelj Đorđievski 22. rujna prevozio drogu preko graničnog prijalaza Macelj, iz Slovenije u Hrvatsku.

Đorđievski je uhićen u akciji Nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta, a u njegovu BMW – u pronađena su dva paketića droge. Otada se nalazi u pritvoru, koji mu je produžen do pravomoćnosti presude.

Inače, protiv Đorđievskog se na Županijskom sudu u Zagrebu vodi ponovljeni postupak zbog otmice. Ranije je i osuđivan za pokušaj ubojstva, no pomilovao ga je predsjednik Franjo Tuđman, pa mu je zatvorska kazna preinačena u uvjetnu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook