Prethodni članak
Sljedeći članak

Petek : ''Lidrano je mjesto na kojem možete pokazati svu raskoš vaših talenata i darovitosti''

Traje županijski ''Lidrano'' za osnovnoškolce, u 12.30 počinje i za srednjoškolce


U Glazbenom paviljonu u Parku Matice hrvatske u Krapini jutros je otvoren Lidrano 2022. Krapinsko-zagorske županije, smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih škola.

Na početku otvaranja ravnateljica OŠ ''Ljudevita Gaja'' Krapina Vlatka Družinec pozdravila je sve učenike i mentore i rekla  kako će danas Krapina ugostiti mlade, talentirane i motivirane učenika na županijskoj smotri Lidrana. ''Lidrano je idealna prilika da se istakne bogatstvo hrvatskog jezika i da se naglasi važnost njegovog očuvanja. Ali isto tako da se pokaže, prezentira, vrednije i nagradi trud i stvaralaštvu učenika na materinjem jeziku. Vjerujem da ste puno vježbali, da ste se trudili tijekom godine i da ćete danas uz što manje treme pokazati svoj rad i trudu u najboljem svijetlu.'' – rekla je Družinec i uz čestitke svima poželjela sreću.

Gradonačelnik grada Krapina Zoran Gregurović u uvodu je uz pozdrave i dobrodošlicu naglasio da se pohvali svake godine, pa se mora i ove. ''Pozdravlja vas nekadašnji sudionik Lidrana. Čestitam vam već sad na svom trudu i zalaganju koje ste uložili u pripremu za današnji Lidrano i za mene, odnosno za nas ste već svi koji ste ovdje pobjednici. A oni koji će biti prvi to su samo nijanse. Znam da je trema na vrhuncu i da jedva čekate krenuti, stoga ću biti jako kratak. Svima želim uspjeh i da se pokažete u najboljem svijetlu.'' – zaključio je Gregurović.

Ovogodišnji Lidrano za učenike osnovnih škola otvorila je zamjenica župana KZŽ-e Jasna Petek. I ona je poželjela dobrodošlicu na ovogodišnju smotru Lidrano koju je nazvala festivalom umjetnosti i kreativnosti djece i mladih naše županije. ''Lidrano je mjesto na kojem možete pokazati svi raskoš vaših talenata i darovitosti pogotovo u području literarnog stvaralaštva, novinarstva i scenskog stvaralaštva. Iskoristila bih ovdje priliku i pohvalila i zahvalila vašim mentoricama i mentorima, koji vas na vašem putu ostvarenja vaših talenata i darovitosti podržavaju i vode i koji zapravo na taj način vama, djeci i mladima omogućavaju da se izrazite i u nekim drugim medijima, ne samo onima koje vrlo često koristite u zadnje vrijeme, a to su mediji pisane i govorene riječi, što nam je izuzetno važno i prvenstveno u očuvanju našeg materinjeg jezika. Stoga svima skupa želim uspješan nastup, zahvaljujem na sudjelovanju i nadam se da ova trema o kojoj svi govore uopće nije prisutna, ili vrlo malo, točno onoliko da nastup bude savršen.'' – zaključila je Petek i otvorila Lidrano za učenika Osnovnih škola.

Inače, Na LiDraNu 2022. sudjeluje 6 srednjih škola i 22 osnovne škole. Otvorenje za srednje škole je u 12.30 sati.

Ukupno na LiDraNu 2022., na županijskoj razini, sudjeluju 123 učenika i 89 mentora.  Članovi povjerenstva za dramsko – scensko stvaralaštvo su Dea Presečki, Mateo Videk te predstavnik Državnog povjerenstva Ivan Đuričić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook