Prethodni članak
Sljedeći članak

Petoro novih članova Županijske skupštine


Na četvrtoj sjednici u Skupštinu Krapinsko-zagorske županije, nakon prisege, zbog mirovanja mandata dosadašnjih, ušlo


Na četvrtoj sjednici u Skupštinu Krapinsko-zagorske županije, nakon prisege, zbog mirovanja mandata dosadašnjih, ušlo je petoro novih vijećnika.

Članovi Županijske skupštine postali su Nevenka Sinković, Ivan Kučkovečki, Zvonimir Berić, Bojan Podhraški i Stjepan Zorman. Vijećnici su osnovali 14 skupštinskih radnih tijela, odnosno odbora i povjerenstava te imenovali njihove predsjednike i zamjenike, a novoimenovani članovi Odbora za društvene djelatnosti i Odbora za financije i proračun odmah su održali polusatne sjednice, da bi zauzeli stajališta o točkama dnevnog reda iz svoje nadležnosti, informaciji o socijalnom stanju žitelja Krapinsko-zagorske županije, odnosno reviziji županijskog proračuna za prošlu godinu i njegovom izvršenju u prvom polugodištu ove godine, kada je ostvareno 38,8 milijuna kuna ili 34% planiranih prihoda.

U istom razdoblju izvršeni su rashodi u iznosu od 36% godišnjeg plana,pa je ostvaren manjak od 255.000 kuna. Obrazloženje za takvo stanje proračuna je u neredovitom priljevu decentraliziranih sredstava za osnovne i srednje škole, zdravstvene ustanove te centre za socijalnu skrb.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook