Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijan, bez vozačke, vozio neregistrirani auto

U kontroli u Kostelu je zatečen Janez K. (37) iz Druškovca Humskog koji je vozio neregistrirani automobil, prije stjecan


U kontroli u Kostelu je zatečen Janez K. (37) iz Druškovca Humskog koji je vozio neregistrirani automobil, prije stjecanja prava na upravljanje, a uz to je imao i 2,35 promila alkohola u krvi. Sve što je moglo biti pogrešno, dogodilo se u ovom slučaju.

On još jednom potvrđuje tendenciju koja je primijećena u posljednje vrijeme, a to je sve veći broj vozača koji za volan sjedaju bez vozačke dozvole. Tako su policijski službenici među 131 prekršajem tijekom operativne akcije „Noć bez alkohola“, naišli i na 12 osoba u prekršaju koji su vozili prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Iz policije posebno apeliraju na roditelja da mladim vozačima bez dozvole ne daju vozila na upravljanje.

Ukoliko bi Janez K. za svoje prekršaje bio od strane suda kažnjen maksimalnim kaznama, ukupno bi one iznosile 6.000 kuna. Za tu svotu bez problema bi mogao položiti vozački ispit, a o registraciji automobila da i ne govorimo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook