Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijan teturao prugom i čudom preživio nalet vlaka


Da nije bio pod jakim utjecajem alkohola, Vladislav Vlahović (64) iz Donje Stubice vjerojatno bi zauvijek pamtio subot



Da nije bio pod jakim utjecajem alkohola, Vladislav Vlahović (64) iz Donje Stubice vjerojatno bi zauvijek pamtio subotnju šetnju željezničkom prugom.


Naime, na njega je u mjestu Jezerčica kod Donje Stubice oko 15.30 sati naletio putnički vlak. Vlakovođa, koji je vozio iz Zaboka prema Gornjoj Stubici, nesmotrenog je pješaka uočio kako hoda prugom i vidio da ne reagira na zvuke prodorne sirene. Počeo je naglo kočiti, ali nalet je bio neizbježan.

Doduše,Vladislav je na koncu shvatio da nailazi opasnost, no ipak malo prekasno. Pokušao se maknuti s pruge, ali lokomotiva ga je udarila i odbacila na šljunčani nasip.

- Imal je sreću jer ga je vlak samo štrajfal - rekao nam je mještanin kojeg smo zatekli u blizini nesreće.

Navodno je Vlahović nakon kraćeg ležanja na šljunku ustao, otresao prašinu sa sebe, te odšetao s mjesta nesreće ne obazirući se puno na povike šokiranog strojovođe koji je pozvao hitnu pomoć i policiju.

- Možda si je htel skratiti put - dometnula je Vlahovićeva poznanica. Zbog teških tjelesnih ozljeda koje srećom nisu opasne po život, Vlahović je prevezen u zagrebačku Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook