Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijanog Štefa upucao još pijaniji rođak Franjo

Na Županijskom sudu u Zlataru počelo je suđenje Franji Valjavcu (52) iz Radobojskog Orehovca, optuženom da je u prosincu


Na Županijskom sudu u Zlataru počelo je suđenje Franji Valjavcu (52) iz Radobojskog Orehovca, optuženom da je u prosincu prošle godine puškom nastrijelio rođaka i prezimenjaka Stjepana (36), čega se slabo sjeća jer je bio pijan.


Sukob se dogodio kada je Stjepan došao u posjet bolesnoj majci te, kao i obično, poslije obavljene dužnosti svratio k susjedu Augustu na gemišt. Lijepo su se družili dok Franjo nije počeo zadirkivati Augusta da mu je Štef posinak “jer hoda k njegovoj majci”.

Sve je kulminiralo Franjinom ljutnjom jer njih dvojica nisu htjela ići k njemu na piće. Otišao je kući i donio pušku, kao što je i zaprijetio, ali ga pijani susjedi nisu ozbiljno shvatili. Rekavši Štefu “ti si prvi na redu”, ispalio je hitac prema njemu iz stare M-48, okrznuvši mu pritom vrat.

Franjo se toga uopće ne sjeća jer mu je izmjeren 2,71 promil alkohola u krvi, a Štefu je utvrđeno 1,59 promila. - Ako se to dogodilo tako kako se priča, iskreno mi je žao - rekao je Franjo.

Opijanje je, prema priči Stjepana zvanog Štef, posve normalna stvar u njihovu selu. Franji je produljen pritvor, što mu je teško palo jer će mu, kako kaže, grunt i sve ostalo propasti budući da je samac.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook