Prethodni članak
Sljedeći članak

Piloti iznad Slovenije vidjeli NLO?


U redakciju slovenskog portala 24ur.com stigla je, kako tvrde pomalo neobična snimka razgovora pilota TUI Airwaysa i kontrolora leta.

Naime, kada je pilot bio iznad Slovenije, pred sobom je ugledao nekakva svjetla, javlja taj portal, pa je kontaktirao kontrolu leta kako bi pitao radili li se možda o vojnom zrakoplovu. Kontrolor ga je obavijestio kako nema dojava o vojnom prometu, pa nije poznato što je pilot točno vidio, piše 24ur.com. Radi se, pišu o zrakoplovu TUI Airwaysa koji je u subotu u 15:45 poletio iz zračne luke East Midlands u Velikoj Britaniji, a na grčki otok Rodos sletio je u 21:12.
Tijekom leta iznad Slovenije pilot je kontaktirao kontrolora, a razgovor je tekao ovako:

Pilot: TomJet 7KL
Kontrolor: Recite što želite.
Pilot: Imam pomalo čudno pitanje, ali ima li vojnih zrakoplova koji lete u smjeru kazaljke na satu jedan do dva, na udaljenosti od oko 40 ili 50 milja.
Kontrolor: 40 milja, pokazivač na jedan?
Pilot: Da. Možda (signal se na kratko prekida).
Kontrolor: Zapravo, nema izvješća o vojnom prometu.
Pilot: U redu. Jarko svjetlo, upravo sada, sja prema nama. Neposredno prije nego što sam vas kontaktirao, svijetlilo je prema nama, zatim je nestalo i počeo treperiti. Zatim je poskočilo na nebu i ponovno počelo neprestano svijetliti.

Time su završili razgovor o nepoznatom letećem objektu.
Neobičan razgovor između pilota i kontrolora dogodio se samo mjesec dana nakon što je američka vlada objavila svoje zloglasno izvješće o "neidentificiranim nebeskim fenomenima", prenosi Večernji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook