Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković: Tri resora idu DP – u, osnovat ćemo i novo ministarstvo


DP i HDZ postigli su "suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće vlade", izvijestio je Marko Milić nakon drugog sastanka ovog tjedna, koji je potrajao malo duže nego dan ranije, gotovo tri sata.

Premijer Andrej Plenković obraća se javnosti u Jastrebarskom. "Postigli smo dogovor o strukturi vlade. Tri resora idu DP-u. Osnovat ćemo novo ministarstvo - Ministarstvo demografije. To je ključno pitanje i zato smo prvi na razini EU koji uvode takvo ministarstvo", rekao je Plenković, piše Index.

"Drugi resor je Ministarstvo poljoprivrede, budući da je DP mahom baziran u Slavoniji. I treći je da se Ministarstvo gospodarstva podijeli na pola. Nismo govorili o imenima. Onaj član vlade koji bude za demografiju će biti i potpredsjednik vlade", dodao je Plenković.

"Ova naša vlada imat će više ministarstava nego prije", kaže Plenković. Rekao je da kreće skupljanje potpisa koje će odnijeti Milanoviću. Na upit koliko će manjinaca dati potpis, kaže "koliko treba".

O podizanju plaća ministrima kaže da nije to samo prijedlog Marija Radića, nego su oni to imali u planu jer su se za isto stekle pretpostavke. "Što se tiče plaća ministara, mi imamo pripremljene analize, zakonske potpore, već smo to planirali i prije. U svim državnim resorima dignute su plaće pa i vjerojatno u nekom trenutku je u redu da se dignu plaće i političarima", rekao je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook