Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Pogledajte kakve "kapitalce" ribiči vade iz jezera u Trakošćanu

Riječ je o šaranima, smuđevima, štukama, a ima i somova



Članovi ŠRK-a “Trakošćan” Bednja uspjeli su u suradnji s tvrtkom Ribnjakom 1961. i Hrvatskim vodama zbrinuti svu autohtonu vrstu riba, objavilo je danas ovo ribolovno društvo na Facebooku.

– Upravljanje vodama podrazumijeva zaštitu svih plemenitih riba, riba koje u turističkom smislu mogu doprinjeti gospodarskom razvoju krajeva u kojem se nalaze vode u kojima te vrste obitavaju – ističu trakošćanski ribiči, a na pomoći su zahvalili Varaždinskoj županiji, Općini Bednja, Ministarstvu poljoprivrede Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, Zoologijskom zavodu, na stručnim savjetima uoči samog pražnjenja jezera, kao i pročelniku Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije Dragutinu Vinceku i ribarskoj inspekciji koja ih je svo vrijeme prilikom selektivnog izlova i premještanja riba pratila.

Iz jezera je izvađeno oko dvije tone autohtone ribe, uglavnom šarani, smuđ i štuka. Autohtona riba je odvezena u obližnje ribnjake, prenosi Regionalni, dok su alohtone vrste riba premještene u Agroproteinku. Među izvađenim ribama ima i pravih "kapitalaca"

– Ponosni smo i na činjenicu što je grupa entuzijasta i članova 2020. godine na jezero Trakošćan uspjela uvesti režim ULOVI i PUSTI. Jezero koje će svojom atraktivnošću i ljepotom po izmuljivanju zasigurno biti jedna od najpoželjnijih destinacija za ribolov te zasigurno pridonijeti i razvoju turizma i turističke ponude Varaždinske županije i Općine Bednja – zaključili su iz ŠRK “Trakošćan” Bednja. Riba se vadi jer se jezero u Trakošćanu prazni i izmuljuje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook