Prethodni članak
Sljedeći članak

Policajac dobio veću kaznu jer je "za sitnu lovu prodao svoju službu"

Zagrebački poduzetnik Božo Berišić nepravomoćno je u petak osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora zbog pokušaja krijumč


Zagrebački poduzetnik Božo Berišić nepravomoćno je u petak osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora zbog pokušaja krijumčarenja odjeće, naočala i satova u ožujku 2001. godine iz Slovenije u Hrvatsku bez plaćanja carine i drugih davanja.

Kaznu od dvije godine zatvora dobio je i granični policajac Davor Barušić, koji je kamion s robom vrijednom više od 1,1 milijun kuna nesmetano propustio preko malograničnog prijelaza Klenovec Humski, koji i nema carinsku službu.

Iako je Berišić prema ocjeni suda bio glavni organizator svega, dobio je manju kaznu nego granični policajac koji je, kako je rekao sudac Tomislav Ivanda, “za sitniju lovu prodao svoju službu i obrukao sve službe koje rade na granici te je ova kazna svojevrsno upozorenje drugima koji čuvaju integritet i teritorij Republike Hrvatske”.

Drugookrivljeni Boris Pavleković, također granični policajac, oslobođen je optužbe, a Državno je odvjetništvo ranije odustalo od daljnjeg kaznenog progona Slovenca Antona Krumpaka, vozača spornog kamiona.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook