Prethodni članak
Sljedeći članak

Policajac ljubavnici prijetio smrću ako kaže istinu na sudu

-Policajac Darek Kunović bio je moj ljubavnik pune četiri godine. Pola sata nakon sukoba s Fijolićem u Malome caffeu u K


-Policajac Darek Kunović bio je moj ljubavnik pune četiri godine. Pola sata nakon sukoba s Fijolićem u Malome caffeu u Krapinskim Toplicama, nazvao me mobitelom i zaprijetio da će ubiti mene, a potom sebe ako kažem istinu policiji.


Nije istina da je Fijolić napao njega, nego je Darek te večeri ljubomoran i pijan nasrnuo na mog bivšeg susjeda Fijolića koji se ponudio da me odveze u drugi kafić sa živom glazbom. I na sudu sam morala lagati jer sam se bojala Dareka, koje me znao tući i bio je neopisivo ljubomoran. Iako smo prekinuli vezu lani u studenome kad sam doznala da mi laže kako je rastavljen, Darek me ljetos prebio tako da sam se onesvijestila, no potplatio je svjedoke i izvukao se bez posljedica.

Njegovi kolege policajci stalno mi stvaraju neke probleme, bezrazložno me provjeravaju i uznemiruju – potresno je svjedočila na Županijskom sudu u Zlataru 22 - godišnja Mirjana Hršak. Mirjana je rekla da više nije mogla šutjeti jer se boji za svoju i sigurnost svoje obitelji, te da joj je žao što je ranije lagala pred sudskim vijećem.

Fascinantan obrat

Njezina priča, naime, dovela je do nenadanog obrata u suđenju Dragutinu Fijoću (52) iz Velikog Trgovišća, optuženom je da je 14. rujna 2002. godliine oko 23 sati ispred kafića Mali caffe sa 4 hica iz pištolja «browning», cal. 7,65 mm, pokušao ubiti policajca Dareka Kunovića (34).

Fijolić je bio osuđen na godinu i pol pred istim sudom, 8 je mjeseci proveo u pritvoru, ali je Vrhovni sud ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje. Svjedočenje M. Hršak, bivše konobarice u kafiću u kojemu se dogodio sukob, doveo je u pitanje istinitost iskazivanja prijašanjih svjedoka, posebno vlasnice kafića Andreje Obrež i policajca Kunovića.

Obrež i Kunović svu su krivnju svaljivali na Fijolića, odnosno tvrdili su da je Dragutin napao Kunovića iako mu se ovaj predstavio policijskom značkom jer je i bio na dužnosti. No, Mirjana je rekla da je i Kunović te večeri bio pijan te da je stalno sa sobom nosio pištolj.

Suđenje se nastavlja u studenom ponovnim ispitivanjem svjedoka i njihovim suočenjem pred sudom

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook