Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija našla tijelo novorođenčeta u plastičnoj kanti

Mrtvo tijelo novorođenčeta u plastičnoj kanti pronađeno je u subotu u potkrovlju obiteljske kuće 27-godišnje Valentine M


Mrtvo tijelo novorođenčeta u plastičnoj kanti pronađeno je u subotu u potkrovlju obiteljske kuće 27-godišnje Valentine Macenić i njezina 22 godine starijeg supruga u Lugu Poznanovečkom u blizini Zaboka.


Je li riječ o čedomorstvu ili je dijete rođeno mrtvo, bit će poznato tek nakon obdukcije koja je, kako doznajemo, u tijeku.

No, u svakom slučaju okolnosti tog slučaja i više su nego čudne. Postavlja se pitanje zašto nesretna žena ili netko od ukućana nije prijavio tragediju, odnosno eventualno rođenje mrtvog djeteta. Upravo suprotno, na stravičan prizor u potkrovlju kuće u kojoj živi troje dječice, naletjeli su djelatnici PU krapinsko-zagorske, koji su na vrata zakucali u subotu ujutro nakon dojave da s njezinom trudnoćom nešto nije u redu.

Kako Vjesnik neslužbeno doznaje, čitava priča s tragičnim krajem počela se razvijati dan ranije, u petak, tijekom uobičajenog obilaska patronažne sestre.

Medicinska sestra prijavila slučaj

Žena koja je znala za Valentininu trudnoću, zbog čega je navodno i došla u kuću Macenićevih, čim je vidjela mladu ženu shvatila je da s njezinim trbuhom nešto nije u redu, odnosno da 27-godišnjakinja više nema trudničkog trbuha. Mlada je žena navodno na upite sestre davala nesuvisle odgovore, te je ova slučaj prijavila.

Nakon otkrića mrtvog tijela njezina čeda, mlada žena prebačena je u obližnju bolnicu. Tek nakon nalaza obdukcije policija bi u slučaju sumnjive smrti novorođenog djeteta trebala započeti s kriminalističkom obradom.

Ako se to dogodi, zasigurno će se rasvijetliti okolnosti stravična otkrića. Inače Valentina Macenić od ranije je poznata javnosti. Riječ je o ženi čiji je nestanak u veljači ove godine na noge podigao Zagorje. Policijskoj postaji Zabok, naime, njezin je 49-godišnji suprug 28. veljače prijavio njezin nestanak.

Prema prijavi koju je tada podnio, još 27. veljače mlada žena je otišla od kuće i od tada joj se izgubio svaki trag.

Ukućani su tada demantirali bilo kakve nesuglasice između supružnika, a Valentinina je svekrvi, kako je ova izjavljivala, onog dana kada je otišla od kuće rekla da ide liječniku jer je bolesna. Spominjalo se i da je 27-godišnjakinja dan prije nestanka poprilično olakšala bankovni račun svojeg supruga.

Izvor: Vjesnik

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook