Prethodni članak
Sljedeći članak

POLICIJA OBJAVILA! Uhićene tri osobe

Oduzeto i jedno vozilo


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 117 prekršaja;

32 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

29 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i

40 ostalih prekršaja u prometu, objavila je policija i izdvojila kako je najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena u petak, oko 18,30 sati, na A2 u visini Krapine od 128 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 80 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna.

Dok je najveća koncentracija alkohola u organizmu tijekom proteklog vikenda, utvrđena u subotu 26. kolovoza, oko 20 sati, u Bobovju kod 42-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je osobnim automobilom upravljao s 2,37 promila alkohola u organizmu. Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega je podnesen je optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1.300,00 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Zatim, u nadzoru prometa u Stubičkoj Slatini, u subotu, oko 17 sati zatečen je 38-godišnji recidivist prometnih prekršaja za kojeg je utvrđeno kako upravlja osobni vozilom pod utjecajem alkohola od 1,71 promila, prije stjecanja prava, nije koristio sigurnosni pojas i odbio je pokazati osobnu iskaznicu policijskim službenicima. Dok, u pokušaju zaustavljanja prvotno se vozač nije zaustavio na znak svjetlećom tablicom „stop policija“ policijskih službenika, već samo nastavio vožnju i potom je naknadno zaustavljen.

Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto osobno vozilo, zatim je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl.163., čl.199., čl.216.,  Zakona o sigurnosti prometa na cestama i čl. 16., iz Zakona o osobnoj iskaznici, jučer, 27. kolovoza doveden na Općinski sud u Zlataru gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu.

Jučer, 27. kolovoza, tijekom nadzora prometa, oko 01 sati, u Budinšćini, tijekom kontrole prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin.

Prilikom nadzora vozača utvrđeno je kako je osobnim automobilom upravlja za vrijeme izrečene mjere opreza zabrane upravljanja motornim vozilom, odbio je alkotestiranje te je prilikom postupanja vrijeđao i omalovažavao policijske službenike raznim pogrdnim riječima.

Vozač je uhićen, smješten u službene prostorije policije te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 282., i čl.289., Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te će danas biti doveden na sud.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook