Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija poziva maturante na dolično ponašanje

Ove srijede maturanti srednjih škola na području Republike Hrvatske obilježavaju završetak škole. Budući da Dan maturana


Ove srijede maturanti srednjih škola na području Republike Hrvatske obilježavaju završetak škole. Budući da Dan maturanata podrazumijeva spontana okupljanja većeg broja maturanata na javnim mjestima, Policijska uprava Krapinsko-zagorska uputila je priopćenje za javnost, u kojem maturante poziva na dolično ponašanje.

Na području Krapinsko-zagorske županije posebno velika okupljanja maturanata očekuju se u Zaboku, Krapini i Oroslavju, a očekuje se i popriličan broj maturanata srednjih škola iz Zagrebačke županije, rekao je voditelj ureda načelnika Policijske uprave Krapinsko-zagorske Miljenko Fruk.

Policijski službenici će na mjestima gdje se očekuje okupljanje maturanata u suradnji sa nadležnim inspekcijskim službama posebnu pozornost usmjeriti na remećenje javnog reda i mira, kao i prodaju i konzumiranje alkoholnih pića te duhanskih proizvoda osobama mlađim od 18 godina.

Stoga iz Policijske uprave apeliraju na maturante da svojim ponašanjem ne ugrožavaju vlastitu sigurnost, te sigurnost građana i imovine, a djelatnike trgovina i ugostiteljskih objekata podsjećaju na zakonske odredbe koje zabranjuju točenje alkohola maloljetnim i pijanim osobama, kao i prodaju duhanskih proizvoda.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook