Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija prijeti prijavama

Nakon prekjučerašnjeg prosvjednog skupa što je održan na rotoru pokraj Švaljkovca te na prometnom čvoru u Krapini, zagor


Nakon prekjučerašnjeg prosvjednog skupa što je održan na rotoru pokraj Švaljkovca te na prometnom čvoru u Krapini, zagorska policija najavila je podizanje prekršajnih prijava protiv organizatora.


Prosvjednici su vožnjom uokrog prvo paralizirali promet na rotoru u Švaljkovcu, a nakon što nisu pušteni traktorima prema državnoj cesti, pješke su se s natpisima uputili prema državnoj cesti u čemu ih je spriječio kordon od 20-ak interventnih policajaca.

Policija je zbog toga što javni prosvjed nije prijavljen, jučer prikupljala dokaze kako bi protiv organizatora skupa podnijela prekršajne prijave, no o komu je konkretno riječ, glasnogovornik policije Miljenko Fruk nije nam još jučer znao reći.

Iako mještani desetak naselja uza županijsku cestu govore kako je skup bio spontan i da organizatora nema, očito je da policija cilja na Franju Potočkog koji je dosad bio najeksponiraniji na prosvjednim skupovima, ali vjerojatno i na predsjednika zagorskoga HNS-a Željko Vincelja koji je jedan od organizatora prijašnjeg okupljanja. Nakon prekjučerašnjih trosatnih prosvjeda te nedolaska nikoga iz Vlade, Franjo Potočki jučer se trebao sastati i sa saborskim zastupnikom Ivanom Jarnjakom, no on je odgođen. Susret bi se u prostorima krapinskoga HDZ-a trebao ipak održati danas.

- Čuo sam se jučer s Jarnjakom, bio je jako ljutit i optužio me da sam se lažno predstavio imenom Franjo Galović, a ne Franjo Potočki i da sve ima snimljeno. I vi novinari bili ste nazočni i čuli ste da nikakvog lažnog predstavljanja nije bilo kad sam ga pozvao da nam pomogne. Doista nemam nikakva razloga lažno se predstavljati jer ja nisam organizator, a kad budem, nikad se neću ni pred kim skrivati - rekao je Franjo Potočki.

Predsjednik zagorskoga HNS-a Željko Vincelj rekao je kako HNS nije organizator skupa, no prema onom kako sve to interpretira zagorski HDZ, prekršajna prijava protiv njega ipak bi se mogla podnijeti. Za skup koji je u organizaciji HNS-a održan kod Autohofa kaže da nije bio prosvjedni skup, nego samo uskrsno okupljanje.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook