Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija represivno protiv motociklista

Dolaskom proljeća na prometnice se vraća velik broj vozača mopeda i motocikala, koji nerijetko krše prometne propise. Če


Dolaskom proljeća na prometnice se vraća velik broj vozača mopeda i motocikala, koji nerijetko krše prometne propise. Često se može vidjeti kako voze brzinom daleko većom od dopuštene, kreću se nogostupima, ne staju na pješačkim prijelazima, ne nose zaštitne kacige, nemaju upaljena svjetla, a uočen je i velik broj neregistriranih mopeda.


Takvim ponašanjem dovode do neželjenih posljedica te izazivaju i ogorčenje građana, pa Policijskoj upravi Krapinsko-zagorskoj priopćenjem žele skrenuti pozornost na ponašanje vozača mopeda i motocikla.

Na području koje sigurnosno pokriva zagorska policijska uprava, prošle je godine evidentirano 76 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala, dvije su osobe smrtno stradale, a 23 su zadobile teške tjelesne ozljede. U prva tri mjeseca ove godine dogodilo se devet prometnih nesreća, sa četiri teže i tri lakše ozlijeđene osobe.

Kako bi se broj stradalih osoba i prometnih nesreća smanjio, policijski službenici do kraja godine provodit će pojačane aktivnosti prema vozačima mopeda i motocikala, te će prema onima koji neće poštivati prometne propise primjenjivati represivne mjere.Pojačane kontrola vozača mopeda i motocikala


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook