Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija tvrdi, vozači ne poznaju prometna pravila

Više je prometnih nesreća u Krapini u odnosu na prošlu godinu. Prema podacima Policijske postaje Krapine kao najugroženi


Više je prometnih nesreća u Krapini u odnosu na prošlu godinu. Prema podacima Policijske postaje Krapine kao najugroženija mjesta izdvajaju se ulice užeg dijela grada, koje su svakog dana zakrčene automobilima.

Na dijelu autoceste pokraj naplatne postaje Krapina dogodilo se 16 prometnih nesreća, a sve zbog nepažnje vozača pri prestrojavanju u drugi prometni trak.

Prometne nesreće događaju se najčešće zbog nepropisne strane kretanja, neprilagođene brzine, nepropisne vožnje unazad, oduzimanja prednosti prolaska i nepropisna pretjecanja. U prometu je život izgubilo troje ljudi, teško je ozlijeđeno 12, a lakše 47 osoba.

Policija kao problem izdvaja i nesavjesnost mnogih vozača koji ne poznaju osnovna prometna pravila, a zabrinjava i sve češći bijeg vozača s mjesta događaja u manjim prometnim nesrećama. Vozači sve više bježe od odgovornosti kad zbog nepravilnog mioilaženja okrznu i oštete drugi parkirani automobil.

U gradu je automobila i problema u prometu sve više, a gradska je vlast svjesna da bez značajnih ulaganja prometnu situaciju ne mogu kako riješiti.

U gradu uskoro počinje rekonstrukcija državne ceste od silaznice sa Zagorske magistrale do skretanja za Bregovitu ulicu, uključujući tri raskrižja. Kako doznajemo kroz Rendićevu ulicu planira se gradnja još jednog prometnog traka, a sva tri raskiržja dobit će novu prometnu signalizaciju. Hrvatske ceste za tu investciju izdvojit će nekoliko milijuna kuna.

U gradu postoje dva velika parkirališta na kojima se naplaćuje parkiranje, ali ona uglavnom zjape prazna, vozači ipak radije traže parkirališno mjesto u središtu. Gradskoj vlasti nikako nije jasno zašto se najviše prometnih nesreća događa za radnog vremena. Zar u Krapini nitko ne radi, pitaju se u Gradskom poglavarstvu.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook